Creating bilingual minds | Naja Ferjan Ramirez | TEDxLjubljana

Dr. Naja Ferjan Ramirez is a researcher studying the brain processing of language in infants and young children. In her talk, she showcases the latest techniques to study the infant brain and explains why all babies have the full potential to learn two languages at the same time. She discusses the benefits of bilingual environments for language and brain development and describes what it takes to create bilingual minds.

Dela na Inštitutu za učenje in možganske znanosti univerze Washington v Seattlu. Na univerzo Brown v Združenih državah, kjer je doštudirala nevroznanost, so jo v rani mladosti pripeljali odlični športni rezultati v teku na 400 in 800 m z ovirami. Doktorirala je iz lingvistike in kognitivnih znanosti na univerzi v Kaliforniji, v San Diegu. Kasneje jo je pot ponesla v Seattle. Tam danes dela in živi s svojo družino, v kateri se uspešno sporazumevajo v kar treh jezikih – slovenskem, španskem in agleškem. Trenutno raziskuje, kako elastični in dojemljivi za učenje tujega jezika so možgani otrok od rojstva do tretjega leta starosti. Najzanimivejše ugotovitve s tega področja bo 4. decembra v Cankarjevem domu delila z nami.

This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at http://ted.com/tedx

Show More
Show Less